Skandal na Kosovu: Mitrović uhapšen zbog LAŽNOG svedočenja Albanca, a razlog je SRAMOTAN! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2017, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal na Kosovu: Mitrović uhapšen zbog LAŽNOG svedočenja Albanca, a razlog je SRAMOTAN! (VIDEO)

Njemu je određen pritvor od 30 dana

Sud u Prizrenu odredio je juče 30 dana pritvora Bogdanu Mitroviću (74) iz Mladenovca, koga je u ponedeljak zbog navodnih ratnih zločina uhapsilo 30 kosovskih "specijalaca" dok je sa porodicom obilazio svoje imanje u Mušutištu kod Suve Reke!

Mitroviću je pritvor određen na osnovu svedočenja Albanca Đeljadina Sadikaja, koji je direktor Kancelarije za povratak raseljenih lica u Suvoj Reci i pokušava već godinama da kupi Mitrovićevu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imovinu.

- U zahtevu tužioca stoji da je Sadikaj optužio Bogdanovića da je 2. aprila 1999. učestvovao u progonu, pljački i ubistvima Albanaca u selu Sopina. Sumnjivo je, međutim, to što je taj isti Sadikaj posle 1999. porušio četiri kuće porodice Mitrović u Mušutištu i Suvoj Reci i uzurpirao njihovo zemljište i lokalu centru grada! On sad pokušava da svu tu imovinu kupi za nerealno malo novca, što Mitrović uporno odbija- kaže neimenovani izvor.

Advokat Dejan Vasić, koji je bio na saslušanju, potvrđuje da je Mitrović optužen na osnovu iskaza komšije Albanaca.

- Bogdan je na saslušanju odbacio sve te navode kao netačne - ističe Vasić.

U Kancelariji za KiM, s druge strane, ističu da se pokrajinsko pravosuđe priključilo zastrašivanju Srba.

- Optužnice za navodne ratne zločine opstruišu povratak Srba, a uzurpatorima srpske imovine pružaju podršku. Od međunarodnih instanci traženo je da spreče progon i maltretiranje nevinog čoveka, jer su jasne indicije da je reč o politici i kriminalu. Ako Euleks ništa ne preduzme, na Kosovu ćemo imati eskalaciju sile i bezakonja - upozoravaju iz Kancelarije za KiM, dodajući da je Mitrović svake godine dolazio na Kosovo i da je optužnica protiv njega volšebno podignuta 18 godina posle ratnih sukoba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.