Simić: Štetna Rezolucija o rušenju zida u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Štetna Rezolucija o rušenju zida u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Srpske liste Slavko Simić ocenio je danas kao štetnu Rezoluciju o rušenju zida u neposrednoj blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiji predlog su usvojili poslanici u Skupštini Kosova.

"Veoma je štetno da se zakonodavna institucija kao što je Skupština Kosova bavi temama lokalnog karaktera i da usvaja rezolucije koje nemaju pravno dejstvo", kazao je Simić agenciji Beta.

On je rekao da takve teme u Skupštini Kosova bespotrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podižu tenzije i narušavaju ionako osetljive odnose između etničkih zajednica.

"Oni moraju da shvate da su kosovskoj skupštini potrebne rezolucije o usvajanju Zajednice srpskih opština, povratku Srba u Đakovicu, Mušutište, obnovu hrama Hrista Spasa u Prištini. To su rezolucije kojima treba da se bavi jedna demokratska skupština, a ne da im Skupština služi za pretnje i rušenje zidova, a da nisu obnovili zidove porušenih srpskih hramova i kuća na Kosovu i Metohiji", rekao je Simić.

On je kao neverovatno ocenio da pored nagomilanih problema na Kosovu i Metohiji kosovska skupština "gubi vreme" na takve teme i "ne bavi se poštovanjem osnovnih ljudskih prava koja su već 17 godina uskraćena Srbima na Kosovu i Metohiji".

Skupština Kosova usvojila je juče rezoluciju kojom se zahteva rušenje zida u neposrednoj blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Za Predlog rezolucije o rušenju zida u Kosovskoj Mitrovici kojom se traži da zid bude uklonjen tokom januara glasala su 72 poslanika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.