Simić: Pronaći napadače na mladića izbodenog u Severnoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Pronaći napadače na mladića izbodenog u Severnoj Mitrovici

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić i predsednik privremenog opštinskog organa u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić najoštrije su osudili napad na srpskog mladića na glavnom ibarskom mostu u tom gradu.

Simić je kazao da retorika albanskih političara iz Prištine podgreva situaciju i stvara ovakve incidente u kojima se ugrožavaju čak i maloletna lica.

"U ime Srpske liste, predsednika Gorana Rakića, apelujem na nadležne institucije da ulože maksimalne napore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pronađu one koji su izvršili ovo nedelo i kazne ih, kako bi poslali jasnu poruku da nasilje nije prihvatljivo", rekao je Simić, prenosi Kosovo online.

On je aplovao na građane da ostanu suzdržani ali i oprezni jer, kako je istakao, u narednom periodu kako se budu približavali vanredni parlamentarni izbori ne mogu se isključiti ovakvi događaji.

"Mi ćemo zahtevati od svih nadležnih organa, Kfora, Kosovske policije i Euleksa da pojačaju budnost i povećaju prisustvo na osetljivim tačkama između severnog i južnog dela grada kako bi se preventivno delovalo u sprečavanju ovakvih incidenata", rekao je Simić.

Predsednik privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić ocenio je da ovaj incident jasno pokazuje da srpska zajednica na Kosovu nije bezbedna i da su prvokacije svakodnevne.

Plašimo se da vreme koje je pred nama donosi dodatni nemir i destabilizaciju, kazao je Spirić.

Spirić i Simić posetili su sinoć KBC u Severnoj Mitrovici gde je operisan srpski mladić koji je izboden nožem na glavnom ibarskom mostu u Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

IZBODEN NAKON SUKOBA Napad na srpskog mladića u Kosovskoj Mitrovici okvalifikovan kao nanošenje teških telesnih povreda

Izvor: Blic, 02.Sep.2019

Napad na srpskog mladića D.B. na glavnom ibarskom mostu u severnoj Mitrovici okvalifikovan je kao nanošenje teških telesnih povreda, potvrdila je Kosovska policija za portal Kosovo Online.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.