Seljmanaj i Makoli predstavljaće Prištinu u Briselu

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 22:05

Seljmanaj i Makoli predstavljaće Prištinu u Briselu

Zamenik kosovskog premijera Driton Seljmanaj i šef kosovske delegacije u radnoj grupi za pitanje nestalih Ibrahim Makoli predstavljaće Prištinu.

Oni će Prištinu predstavljati na sastanku na tehničkom nivou o dijalogu sa Beogradom u Briselu, koji je zakazan za četvrtak, prenosi Kljan Kosova.

Seljmanaj i Makoli sutra će otputovati za Brisel, navodi prištinska televizija dodajući da su tema razgovora nestala i raseljena lica, kao i druga pitanja koja su pokrenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se navodi, moguće je i da će deo sastanka biti i član rukovodstva Demokratskog saveza Kosova (DSK) Skender Hiseni koji je, kako je ranije preneo Kljan Kosova, imenovan za koordinatora privremenih institucija u Prištini u dijalogu sa Beogradom.

Portparolka izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajcaka rekla je za Kljan Kosova da će tema sastanaka na nivou eksperata, koji su zakazani ove nedelje, biti pitanja o kojima su lideri dve strane razgovarali prošle nedelje.

Nije poznato ko će ucestvovati sa srpske strane.

Ovo je drugi sastanak zaredom od nastavka dijaloga između dve strane, koji je bio prekinut 2018. godine, a koji je omogućila EU.

Drugi krug razgovora planiran je za septembar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.