Selaković: Rezolucija 1244 je slamka za koju se Srbija hvata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Rezolucija 1244 je slamka za koju se Srbija hvata

Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija je slamka za koju se Srbija hvata u borbi za Kosovo i Metohiju, ali daleko od toga da je sve ono što piše u toj rezoluciji za nas sjajno i da nam odgovara, izjavio je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

"Postoje stvari koje nisu izvršene, postoje one koje su izvršene. Koliko se ona poštuje možete da vidite, oni koji su učestvovali u njenom donošenju danas je vrlo aktivno s vremena na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vreme i krše", rekao je Selaković u Beogradu, odgovarajući na pitanje novinara da li je Rezolucija 1244, koja je usvojena na današnji dan pre 20 godina, ostala mrtvo slovo na papiru.

Naveo je da se Rezolucija 1244 neretko u našoj javnosti glorifikuje i da o njoj pričaju oni koji je pre toga nisu ni pročitali.

"Rezolucijom 1244 je suspendovan naš suverenitet nad našom južnom pokrajinom, a to je učinjeno nakon 78 dana i noći žestokog NATO bombardovanja naših gradova, sela, infrastrukture, privrede, ubijanja naših građana", dodao je Selaković.

On je rekao da se danas, 20 godina nakon donošenja Rezolucije 1244 i završetka NATO bombardovanja, Srbija i svi njeni organi, počev od predsednika države Aleksandra Vučića, grčevito bore da zaštite pravo svakog Srbina i Srpkinje koji žive na KiM na dostojanstven, miran i normalan život jer je to, dodao je, ono što im je oduzeto.

"Sa druge strane, nismo kao neki pre nas licemerni pa da o tome pričamo na isti način kao da mi živimo na KiM, jer mi tamo ne živimo. Mi živimo u centralnoj Srbiji, Vojvodini...i svakome od nas je život neuporedivo lakši nego svakom našem čoveku koji je ostao na KiM", rekao je Selaković.

Kako je dodao, Srbija je zato ušla u pregovarački proces - kako bi se zaustavilo stradanje i pogrom i našlo rešenje koje će zadržati srpski narod na KiM.

On je istakao da je važno što će se danas u Savetu bezbednosti UN voditi rasprava o KiM.

"Svakako da je izuzeto važno da se u najvišem organu UN, pored Generalne skupštine, a to je Savet bezbednosti vodi rasprava o KiM. Veoma je značajan uspeh naše diplomatije da održi kontinuitet održavanja tih rasprava u savetu bezbednosti jer ako se nešto tu ne pominje, ako se o tome ne govori onda se smatra kao da ne postoji u vidu važnog problema za čitavo čovečanstvo i za bezbednost i mir u svetu", rekao je Selaković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Rezolucija 1244 je slamka za koju se Srbija hvata

Izvor: B92, 10.Jun.2019

Beograd -- Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN je slamka za koju se Srbija hvata u borbi za KiM, izjavio je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković...Daleko od toga da je sve ono što piše u toj rezoluciji za nas sjajno i da nam odgovara, dodao je Selković..."Postoje stvari koje nisu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.