Sekretar Crvenog krsta Kosova: Pretres i provođenje potpuno neprimereni, radimo na izradi nove socijalne karte

Izvor: Blic, 14.Sep.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekretar Crvenog krsta Kosova: Pretres i provođenje potpuno neprimereni, radimo na izradi nove socijalne karte

Pokrajinski sekretar Crvenog krsta Kosova Dragiša Murganić izjavio je da je bila nepotrebna i neprimerena akcija koju su pripadnici kosovske policije sproveli u Peći, Novom Brdu, Gračanici, Vitini i Rapči na Gori, gde su pretresali privatne kuće u kojima su prostorije Crvenog krsta i privodili neke sekretare.

"Prema mojim saznanjima, tražili su neka dokumenta. Tako su rekli kada su posle 22.30 došli u naše prostorije u Kosovskoj Mitrovici", rekao je agenciji Beta Murganić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Murganić je kazao da su bez povoda njihovi službenici privođeni, iako su samo radili svoj posao, dodajući da su policajci pretres vršili na osnovu usmenog naloga tužioca u Prištini.

On je rekao da je razlog pretresa popis stanovništva koji se ovih dana vrši radi "izrade socijalne karte", jer su baš taj materijal tražili.

"To rade svi u svetu. Crveni krst izrađuje socijalne karte za sve ljude, jer se posle toga rade kriterijumi kome treba humanitarna pomoć, a kome ne", rekao je Murganić i dodao da njihova akcija nije imala nikakav politički karakter.

On je kazao da su o pretresima obavešteni Crveni krst Srbije i Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Na Kosovu rade 22 opštinske organizacije Crvenog krsta Srbije, a ovih dana njihovi aktivisti idu od vrata do vrata, uzimaju podatke o članovima domaćinstava, uz usmeno obrazloženje da je akcija apolitična i da oni rade na izradi nove socijalne karte.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretresi i privođenja u Crvenom krstu na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2017

Pokrajinski sekretar Crvenog krsta Kosova Dragiša Murganić izjavio je da je bila nepotrebna i neprimerena akcija koju su pripadnici kosovske policije sproveli u Peći, Novom Brdu, Gračanici, Vitini i Rapči na Gori gde su pretresali privatne kuće u kojima su prostorije Crvenog krsta i privodili neke...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.