Sednica Skupštine Kosova prekinuta zbog Haradinaja

Izvor: B92, 09.Feb.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine Kosova prekinuta zbog Haradinaja

Priština -- Skupština Kosova prekinula je sednicu zbog odluke francuskog suda da do 2. marta odloži odlučivanje o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja.

Prekid sednice zahtevao je šef Poslaničke grupe ABK Palj Ljekaj.

"U znak protesta što je do 2. marta odloženo donošenje odluke o Haradinaju, tražim da se sednica prekine i da je nastavimo u utorak", kazao je Ljekaj, čiji je zahtev Skupština prihvatila.

Apelacioni sud u francuskom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kolmaru je danas odlučio da za 2. mart odloži odluku o zahtevu Srbije za izručenje Haradinaja.

Haradinaj je izjavio pred tim sudom da ne prihvata da bude izručen Srbiji i da je njena optužnica protiv njega zbog ratnog zločina politička.

Haradinaj je pritvoren 4. januara na švajcarsko-francuskom aerodromu Bazel-Miluz na osnovu poternice Srbije koja je Haradinaja optužila za ratne zločine tokom rata na Kosovu 1998. i 1999. godine.

Sud je Haradinaja uslovno pustio na slobodu do odluke o izručenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.