Saviću iz Suvog Dola kod Lipljana oduzeta srpska lična karta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2021, 20:16

Saviću iz Suvog Dola kod Lipljana oduzeta srpska lična karta

Pripadnici kosovske policije u Gračanici oduzeli su danas ličnu kartu koju izdaje srpska Policijska uprava Priština Borislavu Saviću iz Suvog Dola kod Lipljana.

Kako Savić navodi u izjavi za Radio televiziju Vojvodine, ovim postupkom onemogućena mu je sloboda kretanja jer nema nijedan drugi dokument.

"Tražio sam da mi vrate ličnu kartu jer ja, između ostalog, za dva dana moram da odem u Kuršumliju da primim drugu dozu vakcine a sada ni to ne mogu”, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Savić koji ističe da bi razlog za ovakvo postupanje policije mogla da bude aktuelna situacija oko registarskih oznaka.

"Sve je ovo podizanje tenzija u srpskom narodu , onemogućavaju nam slobodu kretanja, stvaraju pritisak, ne daju da radimo. Sve je ovo zbog tzv. Kurtijeve vlade, sve nam to on radi, hoće da poruši ovo malo mira što imamo ovde i da nas proteraju odavde", navodi Borislav Savić.

Objašnjavajući šta se danas dogodilo, on ističe da policija ima apsolutno pravo da napiše kaznu ukoliko je on prekršio zakon, ali ne razume kako se samo u slučaju srpskih ličnih dokumenata donosi odluka o zadržavanju.

Takođe navodi da mu je danas napisana i kazna za "verbalni napad na policiju".

"Ja jedimo mogu da pretpostavim da oni pod verbalnim napadom podrazumevaju moj zahtev da mi se obrate na srpskom jeziku", objašnjava Savić, koji tvrdi da su mu se policajci obratili na albanskom, nemačkom i engleskom jeziku, iako je po ovdašnjim zakonima obaveza svakog službenika da se obrati i na srpskom jeziku.

Savić će narednih dana, kako kaže, predate žalbu i policijskom inspektoratu.

Policija je reagovala jer je Savić nakon što je očistio svoju njivu zapalio strnjište u istoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.