Savet Evrope pozvan na direktnu saradnju sa Prištinom

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Jan.2013, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope pozvan na direktnu saradnju sa Prištinom

Parlamentarna skupština Saveta Evrope(PS SE) zatražila je 22. januara u Strazburu da tela te organizacije uspostave neposrednu saradnju s vlastima u Prištini s ciljem da se pomogne jačanju vladavine zakona i demokratije na Kosovu. Srpska delegacija je na zasedanju predočila da bi to moglo da ugrozi statusnu neutralnost Kosova i izvrši pritisak na Beograd u dijalogu s Prištinom. U rezoluciji, koja je usvojena velikom većinom glasova, ocenjuje se da politički dijalog Beograd - Priština "daje mogućnosti za rešavanje temeljnih problema".
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Ukrajina: Kosovo prioritet OEBS-a

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 14:19

Beograd -- Rešenje kosovskog problema, i to održivim dijalogom, biće jedan od prioriteta ukrajinskog predsedavanja OEBS-u u 2013, kaže ambasador Ukrajine Viktor Nedopaš..."Problem Kosova ostao je nerešen dug period i preti stabilnosti, miru i bezbednosti Zapadnog Balkana i cele Evrope. Pozicija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.