Sastao se Krizni štab opština na severu, četiri zaključka

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastao se Krizni štab opština na severu, četiri zaključka

U Kosovskoj Mitrovici sastao se Krizni štab četri opštine na severu KiM.

Sastanku u prostorjima Srpske liste prisustvovovali su predstavnici opština Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Na sastanku nakon uvođenja blokade uvoza robe iz centralne Srbije kojima se izaziva humanitarna kriza na severu Kosova i Metohije i ugrožava fizički opstanak našeg namera doneto je nekoliko zaključaka, saopšteno je.

Kako je navedeno zaključeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledeće:

1. Da se ukinu takse na srpske proizvode jer će se zbog ovakvih mera Srbi iseliti sa ovih prostora

2. Da se odmah puste uhapšeni građani Kosovske Mitrovice ili da se ponude validni dokazi

3. Da se očuva mir i bezbednost, da to obezbede i garantuju KFOR i nadležne međunarodne institucije na KiM

4. Da se održe mirni i nenasilni jednosatni protesti protiv političkog i policijskog terora Prištine nad Srbima

"Obaveštavamo javnost da će se jednosatni protesti održati u 12 sati na sledećim lokacijama: U Rudaru, kod krsta u opštini Zvečan. na prelazu Jarinje u opštini Leposavić., na prelazu Brnjak i u Zupču u opštini Zubin Potok Pozivamo sve građane da ne nasedaju na provokacije jer je najbitnije sačuvati mir i bezbednost Srpska lista će biti uz svoj narod", dodaje se u saopštenju.

Sastanak je usledio nakon jutrašnjeg upada ROSU na sever Kosova i hapšenja Srba koji su, kako Prišitna navodi, povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Cela akcija bila je praćena zvucima sirene za uzbunu, a čuli su se i pucnji, što je dodatno uznemirlio građane Kosovske Mitrovice.

Akcija ROSU usledila je dva dana nakon što je Prišitna podigla takse na uvoz robe iz Srbije na 100 odsto, što je takođe izazvalo veliku zabirnutost kod kosovskih Srba zbog čega će danas u srpskim sredinama na KiM biti održani protesti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaključci Kriznog štaba četiri opštine

Izvor: RTS, 23.Nov.2018

Momentalno ukidanje povećanih taksi na proizvode iz Srbije, puštanje jutros uhapšenih, Kfor i nadležne međunarodne instituciuje da garantuju mir i bezbednost - glavni su zaključi Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije. ...

Nastavak na RTS...

Zaključci Kriznog štaba četiri opštine

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2018

Krizni štab je danas pre podne zasedao u Kosovskoj Mitrovici, a doneo je sledeće zaključke, prema saopštenju: "Na današnjoj sednici kriznog štaba opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok nakon uvođenja blokade uvoza robe iz centralne Srbije kojima se izaziva humanitarna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.