Izvor: RTS, 31.Jul.2021, 07:43

Saradnja Muzeja žrtava genocida sa domovima kulture na KiM

Predstavnici Muzeja žrtava genocida u Beogradu i domova kulture u Gračanici, Kosovskoj Kamenici i Šilovu potpisali su protokole o saradnji čiji je cilj stvaranje preduslova za nastavak aktivnosti u oblasti istraživanja zločina počinjenih nad Srbima na području AP Kosovo i Metohija od kraja 19. veka do danas.
Muzej žrtava genocida stavio je na raspolaganje domovima kulture svoje bogate arhivske, bibliotečke i muzejske zbirke i baze podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje se odnose na razdoblja masovnih stradanja pripadnika srpskog naroda u prethodnom veku, kao i na žrtve Holokausta, zločina počinjenih nad Romima i pripadnicima drugih naroda.

Institucije će posebnu pažnju u narednom periodu posvetiti organizaciji predavanja, tribina, predstavljanjima knjiga, projekcijama dokumentarnih filmskih ostvarenja, programima namenjenim deci i mladima,i drugim aktivnostima čiji je cilj obogaćivanje i objektivizacija naših znanja o tragičnim događajima na području AP Kosovo i Metohija u prethodnim godinama i decenijama, saopšteno je iz Muzeja.
U saopštenju se napominje da će Muzej žrtava genocida u narednom periodu intenzivno nastaviti da jača i obogaćuje institucionalnu saradnju sa vodećim, relevantnim i referentnim ustanovama u oblasti kulture, obrazovanja, nauke i umetnosti, posebno u sferi kulture sećanja, u Republici Srbiji i u svetu.
Protokole su potpisali v. d. direktora Muzeja Dejan Ristić sa direktorom Doma kulture u Gračanici Živojinom Rakočevićem, direktorkom Doma kulture "Radomir Popović" u Kosovskoj Kamenici Marijom Kenić i Mirjanom Aritonović v. d. direktorkom Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.