Samoproglašeno Kosovo će se ipak prijaviti za UNESCO? Pacoli tvrdi da je obezbeđen dovoljan broj glasova

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2017, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoproglašeno Kosovo će se ipak prijaviti za UNESCO? Pacoli tvrdi da je obezbeđen dovoljan broj glasova

Da bi lažna država Kosovo postalo član Unesko potrebno je da za njih glasa dve trećine članova Generalne konferencije prisutnih na zasedanju

Prvi zamenik premijera i ministar inostranih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli tvrdi da je tzv. Kosovo obezbedilo dovoljno glasova za članstvo u UNESCO, ali da je prethodno potrebno da se donesu dva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakona koji se odnose na versku jednakost.

Pacoli, koji je u delegaciji Prištine na zasedanju Generalne skupštine UN, rekao je za Interaktiv KTV-a da je za nekoliko dana i niza sastanaka u SAD-u osigurao nove glasove za članstvo samoproglašenog Kosova u UNESCO.

- Kao što znate, Kosovo se mora prijaviti za UNESCO iako prilično kasnimo. Prošlo je dosta vremena a malo je urađeno. Proučavao sam i strategiju i način na koji se odvija obezbeđivanje glasova. Ohrabren sam i kažem da ćemo imati glasove za UNESCO. Danas smo imali veoma važan sastanak sa prijateljskom državom koja je priznala Kosovo i u razgovaru sa njom, praktično je Kosovu garantovano između 15 i 20 glasova za UNESCO  - ustvrdio je Pacoli, prenela je Koha.net.

.

Iz Prištine poručuju i da tzv. Kosovo priznaje 110 država od 195.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.