Šabani ispitan pred Specijalnim sudom zbog smrti Srbina! VEĆ ROBIJA ZBOG PETOSTRUKOG UBISTVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabani ispitan pred Specijalnim sudom zbog smrti Srbina! VEĆ ROBIJA ZBOG PETOSTRUKOG UBISTVA

Istražitelji Specijalnog suda, koji će procesuirati zločine koje su tokom rata 1998-1999. počinili pripadnici tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, ispitali su nekadašnjeg pripadnika Astrita Šabanija

On izdržava zatvorsku kaznu od 20 godina zbog ubistva četvorice Roma i jednog Albanca.

Šabani je, kako se navodi, ispitan zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu jednog Srbina i dvojice Roma u junu 1999. godine.

Istražitelji smatraju da su te tri žrtve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otete u Prištini, a posle toga mučene i na kraju likvidirane.

Šabani je saslušan u zatvoru Dubrava kod Istoka, gde izdržava kaznu. On je pre nekoliko godina uspeo da pobegne iz zatvora, ali je kasnije uhvaćen.

U više navrata pominjan je kao jedan od operativaca ŠIK-a, tajne policije tzv. OVK, kojom su tokom i posle rata komandovali Kadri Veselji i Ljatif Gaši.

BONUS VIDEO Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.