Izvor: Beta, 30.Sep.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSP: Omalovažavanje Sinanija na Hepiju uvredljivo i u duhu devedesetih

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je omalovažavanje profesora filozofskog fakulteta Danijela Sinanija od strane voditelja televizije Hepi Milomira Marića zbog "sumnjivog prezimena", nije samo uvredljivo i "u duhu devedesetih", već predstavlja primer kako se stavljaju "mete na ljude čiji je jedini greh to što drugačije misle"."Milomir Marić je za profesora Sinanija rekao da predaje albanski jezik, pa da je profesor 'roke mandoljine', da bi za kraj praveći paralelu sa Kosovom osporio pravo profesora Sinanija da bude 'moralni sudija', jer bi na Kosovu 'Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali'", navodi se u saopštenju te stranke.Ta stranka je istakla da takve izjave predstavljaju konačan "dokaz ludila u kome živimo" i da su jedan od razloga za bojkot izbora."Svi koji danas vredjaju, napadaju i ugrožavaju ljude, moraju biti svesni šta čine i da će za odgovarati", dodaje se u saopštenju.Kako se navodi, Marić je zatim govorio o rektorki Beogradskog univerziteta Ivanku Popović i njenoj porodici."Za akademika Teodorovića, Marić je u istoj emisiji rekao da je 'stručnjak za pčele i trut'. I sve to Marić je izrekao da bi odbranio lik i delo Siniše Malog", ističe se.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SSP: Omalovažavanje Sinanija na Hepiju uvredljivo i u duhu devedesetih

Izvor: Danas, 30.Sep.2019

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je omalovažavanje profesora filozofskog fakulteta Danijela Sinanija od strane voditelja televizije Hepi Milomira Marića zbog "sumnjivog prezimena", nije samo uvredljivo i "u duhu devedesetih", već predstavlja primer kako se stavljaju "mete na ljude...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.