Izvor: Blic, 15.Apr.2021, 20:26

SRBIJA DO BANJALUKE, ALBANIJA DO MITROVICE Ovako bi izgledala mapa Balkana, da se pitaju autori slovenačkog "non pejpera"

Tajni dokument za konačno rešenje granica na Balkanu, takozvani slovenački "non-pejper", čiji su detalji jutros objavljeni, zamišljen je kao promena teritorija po već postojećim granicama, koje su ili zvanične ili postoje u zvaničnim dokumentima (poput Briselskog sporazuma koji predviđa formiranje ZSO na Kosovu). Cilj dokumenta iza kojeg navodno stoji Janez Janša je stvaranje tri velike države - "Velike Srbije", "Velike Albanije" i kako se navodi, "rešavanje hrvatskog nacionalnog pitanja". Istovremeno, Bosna i Hercegovina bi bila svedena na polovinu svoje sadašnje teritorije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ALBANCI ZAPOMAŽU NA SAV GLAS: "Janša je uzburkao vodu, predlog Slovenije je antiamerički"

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 13:50

Preispituju se granice šest balkanskih zemalja..Nezvanični slovenački dokument, kojim se predviđa preispitivanje granica šest balkanskih zemalja uključujući podelu Bosne i stvaranje "velike Albanije" i "velike Srbije", digao je na noge čitav region...Navodi se da u BiH sumnjaju da iza ovog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.