SRBI NEĆE BITI META ZA IŽIVLJAVANJE EKSTREMISTA Oglasila se Kancelarija za KiM zbog novog napada na naš narod

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 08:39

"SRBI NEĆE BITI META ZA IŽIVLJAVANJE EKSTREMISTA" Oglasila se Kancelarija za KiM zbog novog napada na naš narod

Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu

Jučerašnji napad na grupu Srba koji su otišli u južni deo Кosovske Mitrovice kako bi obavili administrativne poslove, prava je slika i prilika današnjeg društva na samoproglašenom "Кosovu", koje je godinama građeno na otrovnoj i bezumnoj mržnji prema srpskom narodu i svemu što je srpsko, saopštila je Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Kosovo i Meohiju Vlade Srbije, čiji je direktor Petar Petković.

- Ovaj nedopustivi incident nastavak je i posledica bezumnih akcija Prištine čiji specijalci danima provociraju srpski narod na prelazima na severu КiM. Multietničko društvo se ne pravi noževima, flašama, demonstracijama sile, niti mržnjom prema komšijama i sugrađanima, i ovih dana je postalo više nego jasno da Priština želi da Srba ili nema ili da budu zatvoreni u rezervate, bez prava na kretanje, jezik i slobodno mišljenje - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Oni koji pozivaju "dve strane" na deeskalaciju, neka danas, ako ne žele da nastave da zatvaraju oči pred realnošću, vide da "drugu stranu" u ovom divljaštvu čine nezaštićeni ljudi, ugroženih prava. Srbi neće biti meta za iživljavanje ekstremista, jer napad na svakog Srbina na Кosovu i Metohiji je napad na čitav srpski narod, a inspiratori hajke na naš narod odgovaraće za to što čine.

Više vesti o dešavanjima na Kosovu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.