SRBI NA KOSOVU ODLUČILI: OSTAJEMO! Propast đavolski smišljenog scenarija vlasti u Prištini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2019, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI NA KOSOVU ODLUČILI: OSTAJEMO! Propast đavolski smišljenog scenarija vlasti u Prištini!

Sve žešći pritisci koje Priština vrši na srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji neće uplašiti Srbe pa da oni napuste svoje domove, poručio je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Rakić je, u intervjuu za današnju "Politiku", istakao da je najveća podrška Srbima u pokrajini jasna poruka predsednika Aleksandra Vučića da neće dozvoliti proterivanje Srba.

Nastojanja Prištine da maksimalno oteža život Srbima na KiM ne prestaju, rekao je Rakić, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao primere jednostrane poteze, nasilne upade, lažne optužnice protiv istaknutih Srba, blokiranje snabdevanja, najavu otimanja "Trepče"...

- Želim da građani znaju da mi nećemo dobrovoljno da pristanemo da život na KiM stane. Uz jaku Srbiju i direktnu podršku naše Vlade Srbije uspeli smo da sprečimo scenario Prištine po kojem je trebalo da Srbi, zbog svih pritisaka, napuste svoje domove, crkve, institucije - kazao je Rakić.

Na osnovu podataka kojima raspolažemo, nema iseljavanja Srba sa severa Kosova, naveo je Rakić. On je dodao da je tu najčešće reč o školovanju studenata na fakultetima kojih nema na Prištinskom univerzitetu ili neki drugi oblik usavršavanja.

Ističe da se beleži sve veći broj mladih koji kao studenti dolaze na KiM i tu ostaju, pronalaze posao, udaju se i žene.

- Sve glasine o iseljavanju dolaze od neodgovornih pojedinaca koji zarad jeftinih političkih poena pokazuju koliko su nedorasli situaciju u kojoj se nalazimo i nanose štetu svojim lažima - rekao je Rakić.

Rakić je naveo da bi svaki upad na sever KiM naoružanih formacija iz Prištine bio jasan signal da su lideri u Prištini odlučili da silom reše pitanja koja su otvorena u Briselu.

Taj napad na mir i bezbednost bi, prema rečima Rakića, morao da naiđe na jasan, odlučan i adekvatan odgovor Kfora.

- Iako imamo loša iskustva, kada je u martovskom pogromu Kfor delovao neorganizovano i nespremno da zaštiti Srbe i naše svetinje, nadam se da će i ovaj smanjeni broj vojnika imati jasnu podršku svojih zemalja da spreči bilo kakvo nasilje - rekao je Rakić.

Rakić je naveo da postoje krugovi u Prištini koji bi voleli da iskoriste bilo koji povod da upadnu na sever, ističući da se mora sačuvati mir i pribranosti i da se ne sme ni na koji način nasesti na njihove provokacije.

- Ipak, ukoliko neko misli da su poziv na mir i bezbednost odraz naše slabosti i nesposobnosti, onda se grdno vara. Ovaj narod je odlučio da odavde nema nazad - zaključio je Rakić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakić: Pritisci ne plaše, nema iseljavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2019

Sve žešći pritisci koje Priština vrši na srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji neće uplašiti Srbe pa da oni napuste svoje domove, poručio je predsednik Srpske liste Goran Rakić...Rakić je, u intervjuu za današnju "Politiku", istakao da je najveća podrška Srbima u pokrajini jasna poruka predsednika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.