SPC je napustila Kosovo i preselila se u Sandžak

Izvor: SandzakPress.net, 10.Sep.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC je napustila Kosovo i preselila se u Sandžak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Beograd i Priština daleko od dogovora i da ne postoji ni nacrt sporazuma o međusobnim odnosima. Obraćajući se okupljenima u Mitrovici, rekao je da iako predstavnici Srba i Albanaca nisu ni blizu dogovora – razgovori trebaju biti nastavljeni. Predsjednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba Kosova i Metohije Rada Trajković, koja živi južno od Ibra, u Gračanici, tvrdi kako za svoju politiku Vučić nema podršku opozicionih srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << stranaka na Kosovu, ali ni crkve. “Gospodin Vučić je na prostor KIM-a došao potpuno bojkotovan od SPC-a koja je glavni oslonac opstanka Srba na ovom prostoru. Episkop raško-prizrenski vladika Teodosije sa najvećim delom monaštva i sveštenstva napustio je prostor KIM-a i nalazi se u Novom Pazaru na taj način želeći da poruči da ono kako radi i šta radi gospodin Vučić on se ne slaže”, kaže Trajković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

"ULOZI SU VISOKI" Vašington post: Mogu li da se Beograd i Priština da menjaju granice?

Izvor: Blic, 10.Sep.2018

Prošlog meseca savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je da Sjedinjene Države "neće stati na putu" sporazuma o razmeni teritorija između Srbije i Kosova. Nedavni izveštaji sugerišu da su dve zemlje blizu dogovora koji bi rešio jedan od najizazovnijih političkih poteškoća u Evropi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.