SNP: Mitrovdanski Ustav prepreka lažnoj državnosti Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Mitrovdanski Ustav prepreka lažnoj državnosti Kosova

Srpska narodna partija (SNP) ocenjuje da je, u vremenu velikih pritisaka na Srbiju i njeno državno rukovodstvo po pitanju Kosova i Metohije, i odbrane vitalnih nacionalnih interesa, važno podsetiti se vrednosti i normi sadržanih u Ustavu Srbije iz 2006. godine, poznatom kao Mitrovdanski Ustav.

"Ustav Srbije je najbolja brana napadima, pretnjama i ucenama koje se ovih meseci sručuju na Srbiju od strane onih koji su stvorili lažnu nezavisnost na prostoru naše južne pokrajine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaže se u saopštenju SNP-a.

SNP podseća da je tadašnji srpski patrijarh Pavle, prvi i jedini put izašao na glasanje, jer je, dodaje se, duboko osećao i znao da je dao podršku pravnom temelju odbrane Kosova i slobodne, demokratske srpske države.

"Koliko god ga napadali od samog usvajanja, tražeći različite načine da ospore i promene njegove najvažnije odredbe, a posebno preambulu u kojoj je još jednom potvrđeno da je Kosovo neotuđivi deo Srbije, Mitrovdanski ustav i danas važi i opstaje zahvaljujući činjenici da ga je doneo narod i da se Srbi neće odreći Kosova, nacionalne države, slobode i demokratije", navodi se u saopštenju ove partije.

SNP smatra da se nijedno rešenje po pitanju Kosova ne može tražiti izvan pravnog poretka utvrđenog Mitrovdanskim ustavom, kao i Rezolucijom 1244 SB UN.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.