SADA I ZVANIČNO! Togo povukao priznanje LAŽNE DRŽAVE, novi AFRIČKI SAVEZNIK u DIPLOMATSKOJ OFANZIVI

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SADA I ZVANIČNO! Togo povukao priznanje LAŽNE DRŽAVE, novi AFRIČKI SAVEZNIK u DIPLOMATSKOJ OFANZIVI

Petnaesta država po redu koja je povukla priznanje kosovske nezavisnosti je Togo.

Iako zvanične potvrde još uvek nema, diplomatski izvori navode da se radi baš o ovoj zemlji u kojoj je, slučajno ili namerno, pre oko tri meseca boravio srpski šef diplomatije Ivica Dačić, koji se susreo sa tamošnjim najvišim državnim zvaničnicima.

On sam je pre nekoliko dana rekao da je lično išao po diplomatsku notu, kao i da je ona u Srbiju stigla na Vidovdan, 28. juna. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kada ova informacija bude potvrđena, Togo će biti deo "spiska" od ukupno 15 zemalja koje su u protekle dve godine povukle priznanje. Do sada su to učinile Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Madagaskar, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva i Centralnoafrička republika.

Togo je država zapadne Afrike, koja je do 1960. bila francuska kolonija, nakon čega se izborila za nezavisnost.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.