SAD se povukle iz borda Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Avg.2019, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD se povukle iz borda Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Filip Kosnet saopštio je danas da su Sjedinjene Američke Države napustile bord Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine zbog toga što se njime kosovsko rukovodstvo koristi radi ličnih i političkih interesa, piše Kosev.

"Odabirom nekvalifikovanih ortaka na pozicijama u vladi narušava se imidž Kosova i izdaje poverenje javnosti", napisao je on u objavi na društvenoj mreži Tviter.

Ambasador SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je u više navrata kritikovao odluku ;kosovske skupštine da na mesto predsednika sekretarijata ove kosovske agencije imenuje "nekvalifikovanog kandidata" Nasera Šalju, bivšeg komandanta OVK.

"Nekvalifikovani predstavnik borda Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine ostaje na toj poziciji podrivajući veru građana u izbor koji se zasniva na zaslugama. Vreme je da stranke predlože rešenja za okončanje korupcije i kronizma", rekao je on ranije.

Bord Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine je pre pet meseci napustila i Velika Britanija, kada je odlazeći britanski ambasador Rori O'Konel dao ostavku na mesto predsednika borda ove agencije. Povod je takođe bilo postavljanje Šalje na mesto predsednika sekretarijata.

Iz britanske ambasade tada je poručeno da ;je kosovska skupština imenovala kandidata koji ne ispunjava kriterijume za ovu poziciju i time prekršila memorandum o saradnji sa ovom ambasadom.

Ambasador SAD u Prištini, Filip Kosnet tada je takođe izrazio razočaranje povodom odabira "neprofesionalnog rukovodstva".

"Poslanici su pokazali da više cene nepotizam nego imovinska prava građana Kosova", napisao je tada Kosnet na svom Tviteru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.