SAD: Dalekovidost i fleksibilnost potrebni za održivo rešenje za Kosovo

Izvor: RTS, 09.Avg.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Dalekovidost i fleksibilnost potrebni za održivo rešenje za Kosovo

Sjedinjene Države spremne su da slušaju i pomognu Beogradu i Prištini u pronalaženju zajednički dogovorenog rešenja za Kosovo, poručuju iz Ambasade SAD u Beogradu i ističu da je vreme da obe strane budu "kreativne i fleksibilne".
U Ambasadi Sjedinjenih Amričkih Država to je rečeno Tanjugu u odgovoru na pitanje da li se ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Albancima uklapa u pristup koji je ovih dana predočen javnosti iz Stejt departmenta da je potrebno održivo rešenje, a da "strane treba da budu dalekovide i fleksibilne".

Istovremeno ističu da rešenje mora da dođe od Beograda i Prištine.
"Potpuna normalizacija odnosa između Srbije i Kosova je ključna za regionalnu stabilnost. Normalizacija bi takođe obema zemljama otvorila jasan put prema konačnom članstvu u EU. SAD snažno podržavaju dijalog između Beograda i Prištine koji se odvija pod pokroviteljstvom EU. Vreme je da strane budu kreativne i fleksibilne", navodi se u odgovoru Ambasade SAD.
Oglasile su se i ambasade Britanije i Nemačke u Prištini stavom da je korekcija granica rizična.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.