Ruska NVO će pratiti kršenje ljudskih prava Srba na KiM!

Izvor: Press, 18.Jan.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska NVO će pratiti kršenje ljudskih prava Srba na KiM!

Milonov je Tanjugu rekao da u Srbiji postoji mnogo evropskih i američkih nevladinih organizacija ali da im "izmiču mnogi slučajevi kršenja ljudskih prava na Kosovu i Metohiji" i da često "deluju jednostrano, samo sa aspekta kritike Srbije i Srba".

"Smatramo da treba da organizujemo sistem monitoringa kršenja prava na KiM i učiniićemo sve što je u našoj moći da javnost sazna o svim slučajevima kršenja ljudskih prava autohtonog pravoslavnog stanovništva na KiM. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Zajedno sa Ruskom pravoslavnom crkvom borićemo se da javnost sazna za genocid koji se tamo vrši", rekao je Milonov.

On je dodao da ne bi smeli da postoje dvostruki aršini, odnosno da se od Srbije s jedne strane traži poštovanje evropskih standarda, a da sa druge "ti isti ljudi dozvoljavaju kršenje ljudskih prava na Kosovu".

Milonov je najavio da bi osim predstavništva te nevladine organizacije u Beogradu, uskoro trebalo da bude otvorena i jedna u Kosovskoj Mitrovici.

"Angažovaćemo najmanje po jednog stručnjaka za zaštitu ljudskih prava iz Srbije i Rusije kojima će moći da se obrati bilo ko, ko smatra da su mu prava povređena", poručio je Milonov.

Inače, delegacija deputata, ruskih novinara i rukovodstva Ruskog centra za ljudska prava krenula je danas sa platoa ispred beogradskog Hrama svetog Save na Kosovo i Metohiju, gde bi trebalo da otvori prvu rusku nevladinu organizaciju za ljudska prava u inostranstvu.

Milonov, koji je i deputat Zakonodavne Skupštine Sankt-Peterburga inicijator je osnivanja ovakve NVO.

Tokom posete Srbiji Milonov će se sastati sa zvaničnim predstavnicima kosovskih Srba, organizacijama civilnog društva, crkvenim velikodostojnicima i stanovnicima južne srpske pokrajine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ruska NVO: Da se sazna o kršenju prava Srba na Kosmetu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014

Nevladina organizacija, koju je Ruski centar za ljudska prava danas otvorio u Beogradu, učiniće sve da javnost sazna o svim slučajevima kršenja ljudskih prava srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, rekao je predsednik ove organizacije Vitalij Milonov...Foto: Ilustracija.. ..On kaže da u Srbiji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.