Rusija ZAGRMELA zbog tzv. vojske Kosova: Ko garantuje da PRESVUČENI TERORISTI OVK neće napasti SRBE?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ZAGRMELA zbog tzv. vojske Kosova: Ko garantuje da PRESVUČENI TERORISTI OVK neće napasti SRBE?!

Ministarstvo inostranih poslova Rusije izrazilo je zabrinutost zbog odluke parlamenta takozvanog Kosova da se tzv. Kosovske bezbednosne snage transformišu u punopravnu vojsku, upozorivši da takva odluka podriva stabilnost Balkana

Kako se navodi, Rusija je u više navrata skretala pažnju međunarodnoj zajednici da takve težnje nisu u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, koja govori da se na Kosovu mogu nalaziti isključivo multinacionalni vojni kontingenti pod međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nadzorom.

- Niko ne može dati garancije da takozvane oružane snage, čiju okosnicu čine teroristi OVK, neće biti korišćene protiv srpskog stanovništva na severu - ističe se.

Ministarstvo navodi da oni koji podržavaju Prištinu brzopleto nastoje da reorganizuju tzv. Kosovske bezbednosne snage u punopravnu vojsku, kako bi bivše militante što pre prebacili pod okrilje NATO-a.

- Takvo zanemarivanje mehanizama, koji su velikim trudom postavljeni direktno, podrivaju stabilnost Balkana i nije u skladu sa pravima onih koji tamo žive i zaslužuju mirnu i bezbednu budućnost - zaključuje ruski spoljnopolitički resor.

Pratite nas i na instagramu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zabrinuta zbog vojske Kosova

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2018, 09:25

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zabrinuto je zbog odluke parlamenta Kosova da se Kosovske bezbednosne snage transformišu u punopravnu vojsku, pa je upozorilo da takva odluka podriva stabilnost Balkana, pišu Novosti...Kako se navodi, Rusija je u više navrata skretala pažnju međunarodnoj zajednici...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.