Ramadani: Razlike u stavovima o taksama neće se odraziti na podršku SAD Vojsci Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramadani: Razlike u stavovima o taksama neće se odraziti na podršku SAD Vojsci Kosova

Zamenik ministra odbrane Kosova Burim Ramadani ocenio je danas da se razlike u stavovima o taksama između Kosova i SAD neće odraziti na podršku koju su SAD davale i nastavljaju da daju vojsci Kosova.

"Ja mogu da potvrdim dve stvari. Prvo, specijalni strateški odnosi Kosova sa SAD uopšte, ali i posebno u oblasti bezbednosti, stvarno ;su unapređeni i nikada neće biti dovedeni u pitanje. Drugo, mogu takođe da potvrdim da javne debate i situacije ne utiču na specijalne strateške >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odnose i oni će se nastaviti i dalje da se produbljuju", kazao je Ramadani za radio Slobodna Evropa.

Komandant Beznednosnih snaga Kosova (BSK) Rahman Rama je rekao predsedniku Kosova Hašimu Tačiju da Kosovo može izgubiti 12 miliona evra američke podrške za BSK.

I stručnjak za bezbednosna pitanja Nuredin Ibiši ocenio je da kosovski zvaničnici treba da uzmu vrlo ozbiljno zahtev za suspenziju taksi na proizvode iz Srbije i BiH.

U ovom trenutku, BSK je počela prvu fazu ostvarivanja zakona o tranziciji u

Oružane snage Kosova. Tranzicija je ostvarena, pre svega, zahvaljujući podršci od SAD.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.