Rama preuzeo ministarsku funkciju pa je prepustio Čakaju

Izvor: RTS, 23.Jan.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama preuzeo ministarsku funkciju pa je prepustio Čakaju

Albanski premijer Edi Rama dan nakon preuzimanja dužnosti ministra spoljnih poslova, izjavio je da tu dužnost prepušta Gentu Čakaju, Albancu s Kosova, čije postavljenje na ministarsku poziciju ranije odbio da potpiše predsednik države Iljir Meta.
Mediji u Tirani taj Ramim potez tumače kao "ostavku" na dužnost koju je u utorak preuzeo.

"Ovo je najkaća izjava u mom životu. Ja u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministra spoljnih poslova delegiram Genta Čakaja da taj resor predstavlja u međunarodnim institucijama", rekao je Rama, prenela je prištinska Bota sot.
Prvobitan predlog Rame je bio da na mesto smenjenog ministra spoljnih poslova Ditmira Bušatija bude postavljen Čakaj, ali je predsednik Meta odbio da potpiše to imenovanje.
Odbijanje je obrazložio rečima da je Čakaj još mlad i neiskusan, a zamerio mu je i to što je podržao predsednika privremenih prištinsih institucija Hašima Tačija u ideji za korekciju granaca sa Srbijom, odnosno razmeni teritorije.
Takođe, Meta je imao primedbu na izveštaj o bezbednosnoj proveri Čakaja, koji je Albanac s Kosova, a školovao se u inostranstvu.
Albanski predsednik je smatrao da bi proveru Čakaja trebalo izvršiti u prištinskim institucijama i institucijama zemalja u kojima se školovao.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.