Rakić: Biće ukinuta zabrana zapošljavanja na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Biće ukinuta zabrana zapošljavanja na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je tokom posete Opštini Gračanica da će veoma brzo biti ukinuta zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, tako da će, kako je rekao, veoma brzo biti novih radnih mesta.

Posle polaganja kamena temeljca za izgradnju kuće porodici Velić u toj kosovskoj opštini s većinskim srpskim stanovništvom, Rakić je rekao da se očekuje zapošljavanje mladih, dodajući da to znači opstanak na ovim prostorima, prenosi RTK2.

Povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << služenja katoličke mise na ostacima pravoslavne crkve Svetog Nikole i postavljanje zastave Kosova na tvrđavi u Novom Brdu, lider najjače stranke kosovskih Srba ocenio je da je reč o pokušajima promene istorije.

"Borićemo se protiv toga i sigurno nećemo da dozvolimo da niko otme naše svetinje i domove i ništa što je srpsko“, istakao je Rakić.

Na pitanje novinara da li će poslanici Srpske liste prisustvovati sednici Skupštine Kosova u četvrtak na kojoj će se razmatrati pitanje raspuštanja parlamenta, Rakić je rekao da odluka o tome još nije doneta.

"Imaćemo sastanak predsedništva večeras ili sutra ujutru i nakon toga ćemo doneti odluku da li ćemo u četvrtak biti u skupštini”, podvukao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Kako prenosi Kosovo online, predstavnici Srpske liste Goran Rakić, Dalibor Jevtić i Igor Simić posetili su danas opštinu Gračanica kako bi razgovarali o potrebama građana i planovima opštinskog rukovodstva.

Razgovarali su o problemima s kojima se građani suočavaju, pre svega kad je reč o stambenom zbrinjavanju i pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Saglasili su se sa da je današnja poseta pokazatelj da se nastavlja jedinstveno delovanje u cilju unapređenja života građana i da se uprkos brojnim izazovima neće odustati od zajedničkog puta.

"Poseta je dokaz jedinstvenog delovanja u cilju opstanka i ostanka našeg naroda", kazao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, saopštila je ta opština.

Potpredsednik Srpske liste i ministar za povratak u ostavci Dalibor Jevtić istakao je da su na današnjem sastanku razmatrane mogućnosti i kapaciteti za pomoć ljudima, kako u opštini Gračanica, tako na čitavom Kosovu.

"Krenuli smo iz opštine Gračanica da realizujemo naš plan, ali svakako ćemo u narednom periodu biti svuda gde za to postoji potreba kako bi se direktno upoznali sa svim problemima sa kojima se naš narod susreće", istakao je Jevtić.

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić kazao je da na današnjem sastanku imali konstruktivne i plodonosne razgovore.

"Očekuje nas trnovit put, ali kad smo zajedno, složni i jedinstveni taj put možemo utabati i olakšati našem narodu i obezbediti bolji život ovde, a to znači sigurnu i bolju budućnost. Nastavićemo sa ulaganjima, u tome će nam pomoći i država Srbija", kazao je Rakić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.