Rada Tajković za Betu: Koalicija Srba sa Kosova neće biti formirana danas, tek su razgovori u toku

Izvor: Beta, 05.Avg.2019, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rada Tajković za Betu: Koalicija Srba sa Kosova neće biti formirana danas, tek su razgovori u toku

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković potvrdila je danas da su u toku razgovori o formiranju koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice na Kosovu, ali je demantovala da će formiranje biti ozvaničeno danas."U toku je priprema i razgovori sa predstavnicima Srba sa Kosova, diplomatskim predstavnicima i stanovnicima", kazala je Trajković za agenciju Beta.Ona je istakla da na Kosovu ne postoje uslovi za normalne izbore jer se Srbi više ne kandiduju kao protivkandidati Srpske liste nakon ubistva dvojice kandidata za predsednika opštine Severna Mitrovica."Mi moramo da se formiramo i od medjunarodne zajednice zatražimo da obezbedi izbore kako bi se razbio 'mafijaški sistem' koji ne dozvoljava Srbima da se pojave kao protivkandidati", kazala je Trajković.Portal Kosovo Onlajn objavio je da bi danas u 12 časova trebalo da se ozvaniči formiranje široke koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice sa Kosova.Pozivajući se na svoje izvore, taj portal je naveo da će koaliciju će, izmedju ostalih, činiti i predvoditi je Rada Trajković, Aleksandar Jablanović, Nenad Rašić, Nenad Radosavljević, Dragiša Mirić, Ksenija Božović, Marko Jakšić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rada Trajković: Koalicija Srba sa Kosova neće biti formirana danas, tek su razgovori u toku

Izvor: Danas, 05.Avg.2019

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković potvrdila je da su u toku razgovori o formiranju koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice na Kosovu, ali je demantovala da će formiranje biti ozvaničeno 5. avgusta. Članak Rada Tajković za Betu: Koalicija Srba sa...

Nastavak na Danas...

SRPSKA LISTA: Formiranje koalicije kompromitovanih pojedinaca, predvođene Radom Trajković, izvodi se sa ciljem da se oslabi političko jedinstvo Srba na KiM i raskinu veze našeg naroda sa Beogradom

Izvor: RTV Pink, 05.Avg.2019

Formiranje koalicije kompromitovanih pojedinaca i stranaka u Gračanici, predvođene Radom Trajković, prema navodima Srpske liste izvodi se sa ciljem: da se oslabi političko jedinstvo Srba na Kosovu i Metohiji i raskinu veze našeg naroda sa Beogradom.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.