Provokacija, rekao bih da će proći kao Đurić, ali...

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Provokacija, rekao bih da će proći kao Đurić, ali..."

Srbija je civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija Novom Pazaru.

To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša da dođe u Novi Pazar, da će proći kao Marko Đurić, ali to se neće dogoditi jer je Srbija civilizovana država", kazao je Dačić novinarima.

On je kazao da poseta Pacolija nije u njegovoj nadležnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da će o njoj odlučiti drugi državni organi.

Dačić je prokomentarisao i da se "politički dogovori odvijaju u Briselu, a ne u Novom Pazaru", kao i da poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina vidi kao provokaciju.

"Ugljaninov poziv smatram provokacijom, sa željom da Srbija reaguje oštro", rekao je Dačić.

Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je Pacolija da poseti Novi Pazar i Rašku 21. i 22. jula, u svojstvu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Ako Pacoli i dođe, neće proći "kao Đurić"

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o eventualno poseti ministra spoljnih poslova Kosova, Bedžeta Pacolija, Novom Pazaru...Foto: Tanjug/Dimitrije Goll.."Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.