Protesti u Prištini: Policajcima lomili noge i ruke, 71 osoba povređena

Izvor: NaDlanu.com, 08.Feb.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Prištini: Policajcima lomili noge i ruke, 71 osoba povređena

Policija Kosova saopštila je da je tokom protesta pred Rektoratom Univerziteta u Prištini povređena 71 osoba, među kojima je 39 učesnika protesta i 31 policajac.

Portparol policije Florije Ahmeti rekla je da su sukobi izbili kada su demonstranti počeli da bacaju kamenje i crvenu boju na policiju, koja je odgovorila suzavcem.Jedan policajac zadobio je povrede glave, dok su drugim povređene ruke i noge, a neki imaju i prelome, rekla je Ahmetijeva, dodajući da je 30 studenata uhapšeno.Studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << već sedmicama demonstriraju nakon što su mediji na Kosovu optužili neke univerzitetske profesore za objavljivanje radova u lažnim on-lajn časopisima kako bi dobili akademske titule.Glavno univerzitetsko telo zatražilo je od studenata da ima daju vremena i "preduzmu mere protiv svih onih koji su odgovorni za ovu situaciju".Na glasanju u kosovskom parlamentu nije prošao zahtev za smenu predsjednika Univerziteta, čemu su se usprotivile koalicione vladine političke partije. Izvor: Blic/ foto: AP Photo/Visar Kryeziu
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.