Procurile TAJNE INFORMACIJE iz Berlina: Ovo je MODEL REŠENJA kosovskog problema koji će biti ponuđen Beogradu i Prištini

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurile TAJNE INFORMACIJE iz Berlina: Ovo je MODEL REŠENJA kosovskog problema koji će biti ponuđen Beogradu i Prištini

Zapadnobalkanski samit u Berlinu sazvan je za sa ciljem "razmene mišljenja"  ali će se sve zapravo vrteti oko pokretanja dijaloga Beograd-Priština kao i da je u igru ušao i jedan istorijski model - model dve Nemačke.

Iz krugova bliskih nemačkoj vladi procurila je informacija, piše Dojče Vele, da je kao moguće rešenje budućih odnosa Beograda i Prištine u igru je ušao jedan istorijski model: Sporazum o temeljima za međusobne odnose koji je 1972. sklopljen između tadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Savezne Republike Nemačke i Nemačke Demokratske Republike.

"O sastanku sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini i očekivanjima od večerašnjeg sastanka o Zapadnom Bakanu" - predsednik Vučić u Berlinu, sa srpskim i stranim medijima. #Serbia #EU #WB

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Apr 29, 2019 at 5:39am PDT

Sporazum je donesen u jeku politike približavanja tadašnjeg kancelara Vilija Branta, a otvorio je mogućnost za sprovođenje nekih rešenja po principu "vuk sit i ovce na broju" u okviru kojeg su zemlje koliko-toliko normalizovale odnose, ali da nisu službeno priznale jedna drugu.

Da li taj model može da se primeni u slučaja Srbije i Kosova?

Diplomatski izvori procenjuju da je teško za očekivati da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić staviti svoj potpis ispod dokumenta koji Srbiji brani blokiranje zahteva za članstvo lažne države Kosova u međunarodnim organizacijama jer bi to de facto značilo i priznanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.