Pritvor osumnjičenom za ratni zločin u Prištini

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritvor osumnjičenom za ratni zločin u Prištini

Tužilac je podneo zahtev za pritvor uhapšenog Srbina sa inicijalima N. A. koji je osumnjičen za ratne zločine. Mediji na albanskom pišu da mu je Osnovni sud odredio meru pritvora od mesec dana.
U saopštenju tužilaštva se navodi da je kosovska policija uhapsila N. A. osumnjičenog za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Prištini tokom rata na Kosovu.
Kako pišu albanski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mediji, policija kaže da se sumnja da je osoba N. A. počinila ratne zločine u prištinskom naselju Emšir 1999. godine.
Juče je objavljeno da je na Administrativnom prelazu Merdare uhapšen Srbin iz Čaglavice sa inicijalima N. A. 
Mediji na albanskom su danas pisali o pritvoru za osumnjičenog Srbina ali do saopštenja kosovskog tužilaštva nije bilo jasno da li je reč o istoj osobi koja je juče uhapšena na prelazu Merdare.
Kancelarije za KiM pozvala je međunarodne misije na Kosovu i Metohiji da pomno prate ovaj slučaj.
"Jasno da je u atmosferi političke radikalizacije u Prištini i sve otvorenijih šovinističkih izjava i poteza tamošnjih političkih aktera, ne postoje pretpostavke da se ovaj predmet procesuira u skladu sa osnovnim demokratskim standardima", ističe se u saopštenju. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASVETLJENO KRIVIČNO DELO Uhapšena dva Banjalučanina zbog krađe novca iz kuće

Izvor: Blic, 23.Okt.2019

Banjalučka policija rasvetlila je tešku krađu počinjenu u ponedeljak, 21. oktobra, i uhapsila dve osobe iz ovog grada D.Ć. i V.J. zbog sumnje da su počinila to krivično delo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.