Prisustvo Srbije na severu Kosova i dalje je problem ali ćemo to rešiti

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prisustvo Srbije na severu Kosova i dalje je problem ali ćemo to rešiti"

Priština -- Severna i južna "Trepča" trebalo bi da se ujedine, izjavio je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti.

"Mislim da će se Mitrovica ujediniti sa 'Trepčom'. U 'Trepču' nije ulagala Priština i naša vlada, nego Srbija i to ne bi smelo da se ponovi", rekao je Kurti za Gazetu tribun.

On je naveo da je "prisustvo Srbije i dalje problem na severu Kosova" i da će njegova buduća vlada "iskoreniti" to prisustvo saradnjom sa lokalnim Srbima koji, prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "trpe homogenost Srbije".

"Moramo da budemo prisutni institucionalno na severu Kosova, da služimo svim građanima, bilo da su Srbi ili Albanci", izjavio je Kurti, uz najavu da će u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra takođe biti prisutne kosovske institucije".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti provocira: Ujedinjenjem "Trepče" ujediniće se i Mitrovica

Izvor: Blic, 18.Okt.2019

Severna i južna "Trepča" trebalo bi da se ujedine, kaže lider Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti.

Nastavak na Blic...

Kurti: Prisustvo Srbije na sjeveru Kosova i dalje je problem

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2019

PRIŠTINA - Lider Samoopredjeljenja Albin Kurti ocijenio je da je prisustvo Srbije i dalje problem na sjeveru Kosova i da će njegova buduća vlada s lokalnim Srbima to riješiti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.