Prištinski mediji: Stejt Department kritikovao Osmani zbog akcija na severu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 20:43

Prištinski mediji: Stejt Department kritikovao Osmani zbog akcija na severu

Američki Stejt department jasno je stavio do znanja predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani da se ne slaže sa načinom na koji je Priština uspostavila reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom i slanjem specijalnih snaga na sever Kosova, objavila je TV Kljan Kosova.

Kako prištinska televizija navodi pozivajući se na svoje izvore, nezadovoljstvo načinom na koji su prištinske institucije organizovale akciju na severu, direktno je preneto Osmanijevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u subotu u Vašingtonu.

"Ova akcija je ugrozila bezbednost", rečeno je Osmanijevoj iz Stejt departmenta, čime joj je stavljen do znanja zvanični stav Vašingtona o najnovijim dešavanjima na severu Kosova, navodi TV Kljan Kosova.

Osmani je prošle nedelje boravila u poseti SAD, gde je na marginama Generalne skupštine UN, održala sastanke sa predstavnicima mnogih zemalja, ali nije zabeležen nijedan sastanak na visokom nivou sa predstavnicima američke vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD poručio predsednici Kosova da su akcijom na severu doveli u pitanje nacionalnu bezbednost

Izvor: Danas, 27.Sep.2021

Američki Stejt department je predsednici Kosova Vjosi Osmani jasno stavio do znanja neslaganje sa načinom na koji su kosovske institucije uspostavile reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom, slanjem specijalnih snaga na sever zemlje, javlja prištinska televizija Klan Kosova.

Nastavak na Danas...

Stejt department Prištini: Jasno smo stavili do znanja

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 07:23

Američki Stejt department kritikovao je kosovsku predsednicu Vljosu Osmani, navode prištinski mediji...Stejt department je, kako navodi TV Kljan Kosova, Osmanijevoj jasno stavio do znanja da se ne slaže sa načinom na koji je Priština uspostavila reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.