Prištinski mediji: Kosovo pred najvećim porazom

Izvor: B92, 18.Jan.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prištinski mediji: Kosovo pred najvećim porazom

Priština -- Osam godina od proglašenja nezavisnosti, očekuje se da će Kosovo doživeti najveći poraz u nastojanjima da se legitimiše kao država, piše prištinska Gazeta Blic.

Kako navode, planirano je jačanje uloge UNMIK-a.

Diplomatski izvori iz Njujorka su za RTV Dukađin rekli da nadležni komiteti Generalne skupštine UN usvajaju plan za reorganizaciju UNMIK-a, koja obuhvata i vraćanje UNMIK-u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadležnosti koje je predao Euleksu kada je evropska misija stacionirana na Kosovu.

Na taj način, prenosi Gazeta Blic, plan koji je do sada prošao više komiteta i u aprilu ili maju bi trebalo da prođe i budžetsku komisiju, omogućiće da od juna UNMIK formira Direkciju za vladavinu zakona i korektivne službe.

Isti izvori su objasnili da to podrazumeva i oduzimanje ovlašćenja Euleksu iz oblasti vladavine zakona, ali ne obavezno i ukidanje ove evropske misije, jer bi u procesu rekonstrukcije mogo da zadrži savetodavna i mentorska ovlašćenja vezana za kosovske institucije.

Premijer Isa Mustafa, ministri spoljnih poslova Hašim Tači, unutrašnjih poslova Skender Huseni i za prvosuđe Hajredin Kući su sa tim upoznati, ali do sada nisu ništa rekli u javnosti, piše list.

Dok kosovske institucije ćute, misija UNMIK na Kosovu je prošle nedelje uzela nove prostorije za smeštaj osoblja, navodi se i ocenjuje da bi "ponovno jačanje UNMIK-a podrazumevalo značajno slabljenje državnosti Kosova i uspostavljanje novog pravnog poretka".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo pred porazom, jača uloga UNMIK-a

Izvor: Akter, 18.Jan.2016

Osam godina od proglašenja nezavisnosti, očekuje se da će Kosovo doživeti najveći poraz u nastojanjima da se legitimiše kao država, piše prištinska Gazeta Blic..Osam godina od proglašenja nezavisnosti, očekuje se da će Kosovo doživeti najveći poraz u nastojanjima da se legitimiše kao država,...

Nastavak na Akter...

VELIKI PORAZ TZV. DRŽAVE KOSOVO: Ponovno jačanje misije UNMIK

Izvor: Kurir, 19.Jan.2016, 00:17

Osam godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti, očekuje se da će Kosovo doživeti najveći poraz u nastojanjima da se legitimiše kao država, jer je planirano jačanje uloge Unmika, prenela je prištinska Gazeta Blic...Diplomatski izvori iz Njujorka su za RTV Dukađin rekli da nadležni komiteti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.