Priština zabranila srpskim zvaničnicima da dolaze na Kosovo zbog kampanje

Izvor: RTS, 29.Sep.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština zabranila srpskim zvaničnicima da dolaze na Kosovo zbog kampanje

Prištinske vlasti zabranile su zvaničnicima Srbije da dolaze u pokrajinu kako bi učestvovali u kampanji za predstojeće kosovske izbore 6. oktobra, navodi portal "Ljajmi".
Jetljir Ziberaj iz kosovskog ministarstva spoljnih poslova saopštio je da su prištinske vlasti odluku donele, kako je naveo, nakon pretnji zvaničnog Beograda zajednici Srba na KiM.
"Beogradski zvaničnici ne mogu i neće im biti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dozvoljeno da učestvuju u kampanji na kosovskim izborima. Ni pretnje protiv zajednice kosovskih Srba iz Beograda neće se tolerisati", rekao je Ziberaj, prenosi Ljajmi.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije uoči izbora na Kosovu. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.