Priština ukida platni promet na severu, zabranjuje ulazak srpskih funkcionera i vozila sa srpskim tablicama?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština ukida platni promet na severu, zabranjuje ulazak srpskih funkcionera i vozila sa srpskim tablicama?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč. Kako piše Alo nove mere su: ukidanje platnog prometa na severu Kosmeta, zabranu ulaska srpskim ministrima i funkcionerima, kao i zabranu ulaska vozilima sa srpskim tablicama.

Na pitanje novinara da li ima procene šta bi Priština mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dalje, posle taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogli da pokušaju da urade i da se ne zna koja je gora za nas.

"Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega (Haradinaja), on je čovek koji kratkoročno posmatra stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari", rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da će država donositi odluke o novim merama albanske strane tek kada i ako budu preduzete.

"Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprotstavljanje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosićemo odluke", doneo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je "ludilo" Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

"Kriva je međunarodna zajednica koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče popularnost što je već stepen bezumnih mera i to koriste za unutrašnje potrebe. To me brine", naglasio je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Alo": Ovo su tri nove mere Prištine prema Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018

Priština sprema nove mere protiv Srba na KiM: ukidanje platnog prometa na severu Kosmeta, zabranu ulaska srpskim ministrima i funkcionerima, kao i zabranu ulaska vozilima sa srpskim tablicama, piše "Alo", ne precizirajući izvore na koje se poziva...Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je juče najavio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.