Priština sprema novi pogrom Srba na severu Kosova!

Izvor: Kurir, 22.Apr.2012, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština sprema novi pogrom Srba na severu Kosova!

Imamo saznanja da se ozbiljne pripreme vrše u Prištini, poručio ministar za Kosovo i Metohiju i dodao da strahuje da se ne ponovi 17. mart 2004. godine

ZVEČAN - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je večeras da strahuje da vlasti u Prištini ne pokušaju da urade nešto slično ili isto kao 17. marta 2004. godine kada je došlo do nasilja nad Srbima u pokrajini i zatražio od međunarodnih snaga da pojačaju svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prisustvo na severu pokrajine.

Bogdanović je Televiziji Most iz Zvečana rekao da se mora ići u pravcu pomirenja i međusobne tolerancije kako bi sve etničke zajednice na Kosovu i Metohiji mogle slobodno da iskazuju svoju volju. On je naglasio da nije dobro da izbori koje će da organizuje Srbija budu uzrok ili okidač za izbijanje sukoba.

"Mi nismo spremni za sukobe, zato tražimo od međunarodnih snaga da pojačaju svoje patrole pre svega na severu Kosova, jer je očito da Priština pokušava da na sve načine, nasilno integriše sever pokrajine u svoje institucije", rekao je Bogdanović.

On je dodao ni međunarodni predstavnici, ni država Srbija ali ni građani koji ovde žive ne mogu to da dozvole. "Mi smo se opredelili za mir i dijalog i to je po nama jedini način da se problemi reše", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju.

"Mi imamo saznanja da se ozbiljne pripreme vrše u Prištini i zato je dobro što je pojačano prisustvo međunarodnih snaga", rekao je on i dodao da je cilj srpske zajednice da i Albanci žive u miru, da kao vekovima unazad žive jedni pored drugih", rekao je Bogdanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.