Priština razmatra povlačenje kandidature za članstvo u Interpolu 

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština razmatra povlačenje kandidature za članstvo u Interpolu 

Kosovska Vlada u ostavci razmatra povlačenje kandidature za članstvo u Interpolu iz straha da neće dobiti dovoljnu podršku, prenosi prištinski list "Zeri".
Iako su iz Prištine već podneli zahtev za članstvo u ovoj međunarodnoj organizaciji, vlada u ostavci najavljuje povlačenje iz glasanja, baš kao što je to učinila 2017. godine.
Zvaničnici Ministarstva spoljnih poslova su u međuvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekli da će suspendovati glasanje ako se okolnosti pokažu nepovoljnim za Kosovo
Zamenik ministra spoljnih poslova Anton Beriša rekao je da veruje da bi bilo najbolje da se glasanje odloži.  
"Verujem da će se odluka oslanjati na suspenziju, jer je pod ovim okolnostima više nego razumno odlaganje glasanja", istakao je Beriša.
Generalna skupština Interpola biće održana od 15. do 18. oktobra  u Čileu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.