Priština pred spektakularnim neuspehom za članstvo u Interpolu

Izvor: RTS, 12.Okt.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština pred "spektakularnim neuspehom" za članstvo u Interpolu

Zvaničnici u Prištini dobili su poruku iz međunarodne zajednice da ove godine neće uspeti da se pridruže Međunarodnoj policijskoj organizaciji (Interpol), ali uz insistiranje premijera u ostavci Ramuša Haradinaja do sada nisu povukli prijavu.
Jedan od Haradinajevih zamenika rekao je listu Koha ditore da će tvrdoglavost premijera koštati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo "spektakularnog neuspeha".

Interpol je prihvatio da zahtev Kosova bude uvršten na dnevni red njegove Generalne skupštine, koja se sledeće nedelje održava u Čileu, piše Koha ditore.
Angola će biti država izvestilac i baviće se zahtevom podnetim iz Prištine.
List dodaje da "nijedna država nije priznala Kosovo između dva zasedanja Interpola".
Jedan od pet potpredsednika kosovske vlade, koji je za list govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da je "zbog političkog konteksta u kojem se Kosovo nalazi gotovo nemoguće iskoristiti bilo kakav uspeh u bilo kojem procesu članstva".
Srbija je uoči sednice dobila jednu potvrdu – domaćina Čilea, da ostaje pri svojoj poziciji – ne priznaje Kosovo i ne podržava njihovu želju da postanu član policijske organizacije.
"Oni su opet očekivali veliku podršku, bilo je mnogo pritisaka, videli ste da su i neki naši favoriti pod znacima navoda negde lutali. Sa dve zemlje imamo problem, od kojih to nismo očekivali, ali, dobro sad. Svejedno, ja ne volim te taktičke pobede, ja volim da strateški razmišljamo. Ali, ako me to pitate, naravno, Srbija pobeđuje", poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha: Priština pred "spektakularnim neuspehom" u Interpolu

Izvor: B92, 12.Okt.2019

Priština -- Prištinksi list Koha ditore piše da su tamošnji zvaničnici dobili poruku iz međunarodne policijske zajednice da ove godine neće uspeti da se pridruže Interpolu...Ipak, kažu, zbog insistiranja premijera u ostavci Ramuša Haradinaja do sada nisu povukli prijavu...List navodi da im...

Nastavak na B92...

Koha: Priština pred "spektakularnim neuspehom" u Interpolu

Izvor: OkRadio.rs, 12.Okt.2019

Priština -- Prištinksi list Koha ditore piše da su tamošnji zvaničnici dobili poruku iz međunarodne policijske zajednice da ove godine neće uspeti da se pridruže Interpolu. Ipak, kažu, zbog insistiranja premijera u ostavci Ramuša Haradinaja do sada nisu povukli prijavu.   List navodi...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.