Priština pravi plan

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 07:45

Priština pravi plan

Priština -- Predsednik kosovske skupštine izjavio da veruje da prištinske institucije prave plan za povećanje svog prisustva u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Glauk Konjufca je za Kljan Kosova rekao da na severu još uvek postoje, kako je naveo, "paralelne strukture Srbije" koje ne mogu biti ugašene za šest meseci.

"Mislim da bi vlada trebalo da napravi strateški plan za povećanje svog prisustva u tom delu Kosova. Ne kažem da će se to dogoditi jednog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledečhe godine, ali verujem da bezbednosne institucije, počev od odbrambenih snaga, ministra odbrane, ministra unutrašnjih poslova, direktora obaveštajnih službi, zajedno sa premijerom prave takav plan, odnosno plan kako bi bili efikasniji u sprovođenju prisustva kosovskih institucija u tom delu", rekao je Konjufca.

Dodao je da takvi planovi ne mogu biti objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.