Priština odbila predlog Sarajeva o taksama na robu iz Bosne i Hercegovine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2019, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština odbila predlog Sarajeva o taksama na robu iz Bosne i Hercegovine

Pomoćnik ministra trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mithat Salić saopštio je da je Priština odbila predlog Sarajeva o privremenoj suspenziji taksi od 100 odsto na robu iz BiH.

On je to izjavio posle sastanka u Sarajevu delegacija BiH i zvanične Prištine na ekspertskom nivou o uvođenju taksi od sto odsto na robu iz BiH i centralne Srbije.

Salić je ocenio da je, ipak, učinjen prvi korak u rešavanju tog velikog problema.

On je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je delegacija BiH ponudila kosovskoj delegaciji da odluku o uvođenju taksi od 100 odsto na robu iz BiH, suspenduje na šest meseci da bi se u međuvremenu nadležne institucije razgovarale o spornim pitanjima, preneo je Košev.

Salić je kazao da to nije prihvaćeno, a sada je na drugim institucijama da odluče šta će se dalje dogoditi.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Cefte.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Priština odbila prijedlog Sarajeva o taksama na robu iz BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2019

SARAJEVO - Pomoćnik ministra trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mithat Salić saopštio je da je Priština odbila prijedlog Sarajeva o privremenoj suspenziji taksi od 100 odsto na robu iz BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.