Priština i Tirana prave zajedničke udžbenike

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2011, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština i Tirana prave zajedničke udžbenike

Ministri obrazovanja Albanije i Kosova dogovorili su se da rade na izdavanju zajedničkih udžbenika za učenike osnovnog obrazovanja.

"Mi ćemo uskoro imati udžbenike na tržištu za učenike u inostranstvu (izvan Albanije) zasnovane na zajedničkom nastavnom programu", izjavio je albanski ministar obrazovanja MićeremTafaj, prenosi portal "Balkan insajt".

Tafaj je objasnio da je sa svojim kolegom iz Prištine formirao radnu grupu koja već radi na unifikaciji školskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << programa na albanskom jeziku.

Posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova februara 2008. godine, Priština i Tirana blisko sarađuju u svim oblastima: ekonomiji, kulturi i obrazovanju, na diplomatskom planu gde koordinarano vode kampanju za priznavanje države u Prištini.

Prema pisanju lokalnih medija, dve strane su se nedavno dogovorile i da formiraju jedinstvene službe na pograničnim prelazima.

U Tirani i Prištini se sve češće u poslednje vreme lansiraju i ideje o "prirodnom" ujedinjenju Albanaca koji žive u regionu: na Kosovu i Metohiji, u Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Grčkoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.