Priština će tek odlučiti o aplikaciji za Interpol u 2019.

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2018, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština će tek odlučiti o aplikaciji za Interpol u 2019.

Direktor Kosovske policije Rašit Kalaj kaže da Priština još nije odlučila da će naredne godine aplicirati za članstvo u Interpolu.

- Još uvek analiziramo da li ćemo ili ne aplicirati za članstvo naredne godine, jer će se konferencija održati u zemlji koja nas ne priznaje. To je udaljena država i zajedno sa našim partnerima odlučićemo da li ćemo aplicirati ili ne - rekao je Kalaj novinarima, prenela je Koha onlajn.

Na Generalnoj skupštini Interpola, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ove godine održana u Dubaiju, 20. novembra, zahtev Prištine za članstvou toj međunarodnoj policijskoj organizaciji je odbijen značajnom većinom.

To je, prenosi Tanjug, veoma naljutilo privremene vlasti, pa je kosovska vlada neposredno nakon toga uvela mere o dodatnom povećanju poreza na proizvode iz Srbije za 100 odsto. Te mere su i dalje na snazi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.