Priština: Završeno ročište uhapšenim Srbima, odluka suda oko 17 sati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Završeno ročište uhapšenim Srbima, odluka suda oko 17 sati

U Osnovnom sudu u Prištini završena je sednica suda povodom odlučivanja o predlogu specijalnog kosovskog tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih u petak u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Odluka o pritvoru uhapšenima, njihovim braniocima biće saopštena oko 17 sati, rekao je Tanjugu jedan od advokata okrivljenih, advokat Dejan Vasić.

Sednica je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zatvorena za javnost i na njoj su uhapšeni u prisustvu svojih advokata izjavu sudu dali samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadno.

Četvrti Srbin, koji je takođe juče uhapšen, Saša Ćurčić, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.

Dragiša Marković, Saša Đurić i Nedeljko Spasojević uhapsili su pripadnici ROSU u petak rano ujutru u Kosovskoj Mitrovici, a potom su zadržani u pritvoru, u, kako je saopšteno u Prištini, okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića.

Uhapšeni su juče saslušani pred inspektorima kosovske policije.

Ivanović je ubijen 15. januara oko 9.00 ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ČUDNE OKOLNOSTI NA KIM: Evo šta se sada dešava sa Srbima koji su brutalno PREBIJENI I UHAPŠENI

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2018

Trojica Srba uhapšenih juče u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića do kraja dana treba da budu privedeni na saslušanje pred sudiju Osnovnog suda u Prištini...Njima u nedelju oko šest sati ujutru ističe zadržavanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.