Priština: Ostaje porez dok Beograd i BiH ne promene pristup

Izvor: RTS, 08.Nov.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Ostaje porez dok Beograd i BiH ne promene pristup

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj i kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja kažu da će "dodatni porez od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostati na snazi", prenose prištinski mediji.
U dva uzastopna tvita, Hodžaj je naveo da Beograd sprovodi "prljavu i koruptivnu kampanju protiv kosovske državnosti" dok je spoljnu politiku BiH nazvao "produžetkom politike Beograda".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Kosovska vlada je posvećena saradnji, ali neće povući ekonomske mere dok se takav pristup ne promeni", napisao je Hodžaj.
Istovremeno, kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja rekao je za Epoku e re da je Priština primorana da "preduzme mere u vezi sa uvozom iz Srbije i BiH kako bi zaštitila lokalne proizvođače".
Prema njegovim rečima, ta mera će ostati na snazi dok Beograd i BiH ne promene pristup prema Prištini.
Šalja je izrazio uverenje da, "uprkos pritisku iz Brisela, vlada u Prištini neće povući odluku o porezu na uvozenu robu iz Srbije i BiH".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.