Prezire svakoga ko kaže da je Kosovo nezavisna država

Izvor: Mondo, 02.Dec.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prezire svakoga ko kaže da je Kosovo nezavisna država

Predsednik SPS i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je u Kladovu da "Srbija može da bude i prijatelj i brat svima u svetu, ali Srbija će da se ponaša prema drugima onako kako se oni ponašaju prema Srbiji i - tačka!".

Dačić je govorio na predizbornoj konvenciji koalicije SPS-Jedinstvena Srbija za lokalne izbore u Kladovu 16. decembra.

Kazao je da zna da "ponekad deluje oštro i neobično za diplomate", ali da "prezire svakoga ko ima bilo kakvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << titulu i funkciju u svetu i ko blati srpski narod, ko pljuje na srpske žrtve, ko glumi da ne zna o čemu se radi i ko dolazi u Beograd da kaže da je Kosovo nezavisna država".

"Prezirem ga i ne krijem to. To što moramo da sarađujemo sa njima ne znači da treba svima kažemo da su u pravu", rekao je vođa SPS.

Predsednik SPS i ministar spoljnih poslova je uz to procenio da će narednih nedelja broj država koje su priznale nezavisnost Kosova opasti ispod 100, te će ih biti manje od polovine broja članica UN.

"Mi ćemo se boriti za Srbiju u Evropskoj uniji, ali ne po svaku cenu. Ako neko postavlja uslove da mi moramo da priznamo takozvano nezavisno Kosovo ili genocid u Srebrenici, ili bilo šta drugo, a da pri tom te uslove postavljaju oni koji su ubijali Srbiju u Prvom svetskom ratu i oni koji su formirali NDH i pravili koncentracione logore za Srbe, Jevreje i Rome... I sad mi treba da kažemo da smo mi genocidan narod. Prvo neka oni priznaju zločine koje su počinili nad srpskim narodom, pa ćemo lako da se dogovorimo o svemu ostalom", ocenio je Dačić.

"Pakt protiv Srbije": Šta kažu Hrvatska, Crna Gora...?
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dačić kazao da prezire svakoga ko kaže da je Kosovo nezavisna država

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2018

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Kladovu da "Srbija može da bude i prijatelj i brat svima u svetu, ali Srbija će da se ponaša prema drugima onako kako se oni ponašaju prema Srbiji i - tačka!"..Dačić je govorio na predizbornoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.