Pretnje ne mogu da uplaše Srbe na KiM, očekujemo dolazak Vučića

Izvor: RTS, 07.Sep.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pretnje ne mogu da uplaše Srbe na KiM, očekujemo dolazak Vučića"

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović kaže za RTS da pretnje iz Prištine ne mogu da uplaše Srbe na severu Kosova i Metohije i da očekuje da predsednik Srbije ipak dođe na Kosmet.
Milan Ivanović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da Kadri Veselji pokušava da prikaže da on kontroliše situaciju na celom prostoru KiM, pa i ovde na severu. Da se prikaže kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gospodar zbivanja i u ovom delu

"Veselji pokušava da zasteraši Srbe i da ovo bude pokazna vežba kao što je bio i trenutak hapšenja Marka Đurića. On ide u pravcu stvaranja problema i destabilizacije", navodi Ivanović. 
Napominje da pretnje ne mogu da uplaše Srbe na severu KiM i da očekuje da će predsednik ipak doći.
"Predsednik je ovde, pogotovo u severnom delu KiM među svojim ljudima i građanima koji mu daju najveću moguću podršku kao nijednom političaru ni predsedniku pre njega. On ima mandat, pravo i obavezu da rešava pitanje KiM i dolazi da bi rešavao probleme građana, da bi ponudio mere na jačanju naših institucija, da bi ponudio i rešenje koje će biti realno, pragmatično, kompromisno u interesu svih", kaže direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici. 
Dodaje da predsednik Srbije poznaje prilike u južnoj srpskoj pokrajini, i da se tamo očekuje sa nadom i optimizmom.
"Predsednik ima mandat, legitimitet i demokratski potencijal. Ima viziju i harizmu i narod mu veruje. On poznaje prilike na KiM, bio je sa nama kada je bilo najteže. Prema tome, predsednik se ovde očekuje sa nadom i optimizmom da ćemo svi zajedno raditi na poboljšavanju situacije", ističe Ivanović.
Dodaje da je u osnovi Vučićeve strategije – bolji život građana i jačanje srpskih institucija.
Osvrćući se na situaciju u bolnici, navodi da je u proteklih nekoliko godina dosta urađeno.
"U prethodnom periodu je urađeno mnogo. Pre par godina otvorene su dve službe – onkološka služba i skener služba. Date su sve tražene specijalizacije. Omogućena su produžena dežurstva kao ni u jednoj ustanovi u Srbiji, zarad našeg boljeg funkcionisanja. Uspostavljena je saradnja sa Vojno-medicinskom akademijom i dolazak njihovih eminentnih doktora i profesora", navodi direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.
Dodaje da će se ulaganja nastaviti.
"Svakako da će dalji pravac razvijanja i jačanja ove institucije ići u pravcu transformacije ka Kliničkom-bolničkom centru, da dobijemo jednu reprezentativnu ustanovu u kojoj će se lečiti svi. Očekujem i kadrovsko jačanje, građevinsku sanaciju ovih zgrada, kao i uspostavljanje saradnje sa klinikama u Srbiji", zaključio je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.