Presuđeno da je Haradinajev zahtev neprihvatljiv

Izvor: B92, 04.Sep.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuđeno da je Haradinajev zahtev neprihvatljiv

Ustavni sud je proglasio da je nenadležan za zahtev Ramuša Haradinaja, koji je tražio definisanje ovlašćenja i funkcionisanja Vlade, nakon ostavke.

Posle mesec dana Ustavni sud proglasio je da je nenadležan, prenosi Ljajmi.net.

Sud je zaključio da pitanje koja je podneo podnosilac zahteva ne spada u nadležnost Ustavnog suda… Sud je jednoglasno presudio da je zahtev neprihvatljiv”, navodi se u odluci Ustavnog suda Kosova.

Na Kosovu je među pravnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo različitih tumačenja o ovlašćenjima premijera i vlade nakon podnošenja ostavke premijera, od toga da on nema nikakva ovlašćenja do toga da Vlada može punopravno odlučivati o svim pitanjima iz njenog delokruga.

Prevagnulo je mišljenje da vlada u ostavci ostvaruje svoja ovlašćenja u tehničkom mandatu i onemogućava situaciju institucionalnog vakuma.

Jedno od najznačajnijih pitanja pokrenuto ovih dana je bilo i obezbeđivanje sredstava u iznosu od oko 6 miliona evra za potrebe Centralne izborne komisije za organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora.

Ministarstvo finansija je prošle nedelje prenela ta sredstva CIK-u.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ustavni sud nenadležan o zahtev Haradinaja o ovlaščenjima Vlade nakon ostavke premijera

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2019

Ustavni sud je, posle mesec dana, proglasio nenadležan za zahtev premijera u ostavci Ramuša Haradinaja, koji je tražio definisanje ovlašćenja i funkcionisanja Vlade, nakon što je podneo ostavku, prenosi Ljajmi.net„Sud je zaključio da pitanje koja je podneo podnosilac zahteva ne spada u nadležnost...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.