Premijeri Zapadnog Balkana u Briselu o infrastrukturi

Izvor: Beta, 20.Apr.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri Zapadnog Balkana u Briselu o infrastrukturi

BRISEL, 20. aprila 2015. (Beta) - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić i premijeri država Zapadnog Balkana i Kosova će u utorak u Briselu s komesarima Evropske komisije razgovarati o investicijama u ključnu saobraćajnu infrastrukturu koja treba da poveže region.

Evropski komesar Johanes Han, koji će zajedno s komesarkom Evropske komisije za transport Violetom Bulc voditi ovaj susret, nedavno je na prvom sastanku šestorice premijera regiona u Prištini saopštio da je EK spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da obezbedi milijardu evra za finansiranje saobraćajne infrastrukture na Zapadnom Balkanu.

Komisija u Briselu planira da podstakne ekonomski oporavak regiona i smatra da je bitno da se najpre stvore uslovi za infrastrukturno "umrežavanje" transporta i energetike Zapadnog Balkana da bi se ojačala ekonomska saradnja i stvorilo što otvorenije tržište regiona, kako bi to onda privukla i inostrana i domaća ulaganja.

Evropska komisija je saopštila da se "očekuje da se na ovom sastanku zajedničkom izjavom potvrdi dogovor o izgradnji ključne saobraćajne mreže i razmotre konkretni načini da se to ostvari".

Predvidjeno je da se po okončanju ovog susreta s premijerima zapadnobalkanskih država i Kosova rezultate medijima saopšte evropski komesari Han i Bulc.

Srpski premijer Vučić će se u Briselu sastati i s Donaldom Tuskom, predsednikom Evropskog saveta, tela koje okuplja vodje EU, a imaće i poseban susret sa evropskim komesarom Hanom.

Vučić će predveče u okviru nove runde dijaloga Beograd-Priština razgovarati s kosovskim premijerom Isom Mustafom i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Premijeri Zapadnog Balkana sutra o infrastrukturi

Izvor: Akter, 20.Apr.2015

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić i premijeri država Zapadnog Balkana i Kosova će sutra u Briselu s komesarima Evropske komisije razgovarati o investicijama u ključnu saobraćajnu infrastrukturu koja treba da poveže region..Evropski komesar Johanes Han, koji će zajedno s komesarkom Evropske...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.